Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku pozdravila je rezoluciju koju je sinoć usvojio parlament Albanije protiv izvještaja Dicka Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji i ocjenila da tu nije riječ o zaštiti pojedinačnih imena Thaçija, Veselija, Krasniqija, Seljimija i drugih, već da vjeruje da će rezolucija biti u funkciji istine, prenosi Ekonomija onlajn.

„Pozdravljam Rezoluciju Socijalističke partije. Ovde se radi o autentičnosti rata OVK, o prirodi naše stvari, tako da su ovakve inicijative  dobrodošle. Vjerujem da će rezolucija, ali i drugi koraci koje je najavio premijer Edi Rama, biti u funkciji istine”, rekla je ona.

Iako su neki analitičari rekli da je ova rezolucija zakasnila, Çitaku ne misli tako.

„Ova inicijativa dolazi u pravom trenutku, jer da je došla prije objavljivanja optužnica, izazvala bi sumnju. U ovoj borbi ne treba da ubeđujemo jedni druge, jer znamo cilj OVK, ali do objavljivanja optužnice morali smo, uprkos našem uverenju, da čekamo da vidimo šta oni nude, a od objavljivanja optužnice, vidi se da ne stoji nijedna riječ ili zapeta od optužbi koje je izneo Dick Marti“, zaključila je Çitaku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online