Slijedi odgovor

Vršilac dužnosti predsjednika Organizacije veterana OVK Faton Klinaku istakao je da vlada novim prijedlogom Zakona želi da se poigra sa veteranima OVK kao i da će uskoro odgovoriti na vladin prijedlog, prenosi Koha.

"Ne može se uraditi zakon, ni ocjenjivanje, ni verifikacija ni kategorizacija dok se svi spisi ne nađu u Tužilaštvu i dok predmet ne bude na sudu", rekao je Klinaku.

On je dodao da će uskoro dati odgovor Vladi, ali da Udruženje veterana OVK ne odustaje od svojih zahtjeva i da će, dok se ne donese novi zakon, biti uključeni u povećanje minimalne zarade.

"Naravno da nećemo odlagati više od mjesec dana kao što je Kurti odložio prijedlog, vratićemo ga ubrzo nakon sastanka sa mojim upravnim organima, a čak i ako odgovorimo tražićemo sastanak", dodao je on.

Veterani OVK protestovali su prošleg mjeseca protiveći se njihovom neuključivanju u povećanje minimalne zarade.

Premijer Kurti je pozvao veterane da pronađu rješenje, ali je sastanak završen bez dogovora.

Premijer je dan ranije saopštio da je Kurti podneo pismene prijedloge za rješavanje pitanja sa veteranima.

Prema riječima portparola Vlade Perparima Kryeziua, izrada zakona i proces verifikacije treba da se sprovedu što je brže moguće.

Dok se ovaj proces ne završi, kao dodatnu podršku, rekao je Kryeziu, premijer Albin Kurti je predložio podršku u zapošljavanju boraca kroz aktivne mjere tržišta rada, subvencionirajući dio plate na određeni period.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline