Uz podršku Beograda

Premijer Albin Kurti je rekao da "Milan Radoičić, koji se nalazi na crnoj listi američkog Ministarstva finansija, za čije hapšenje postoji nalog, ima interes da destabilizuje sjever", prenosi Gazeta express.

Premijer je rekao i da međunarodna zajednica treba da obrati pažnju na političku podršku koju Beograd daje kriminalcima koji žele da destabilizuju Kosovo.

„Vjerujem da bi međunarodni faktori trebalo masnim slovima da zabilježe ovu političku podršku koja dolazi ovim zločincima koji žele da destabilizuju Kosovo jer se bore protiv države Kosovo“, rekao je Kurti.

Kurti je rekao da je problem što ljudi poput Radoičića imaju političku podršku Beograda.

„Što se tiče destabilizacije na sjeveru Kosova, oni koji žele destabilizaciju ne žele pravnu državu. Tako da se i na sjeveru Kosova uspostavlja vladavina prava, bori se protiv kriminala i šverca, ali oni koji su na crnoj listi američkog trezora i oni koji imaju nalog tužilaštva na Kosovu, oni koji radili i rade za nelegalne strukture, naravno, koje imaju interes za destabilizaciju. Problem je kada njihov interes nađe političku podršku u Beogradu”, rekao je Kurti.

Premijer Kurti je izjavio da se maksimalno pripremaju da odluka o reciprocitetu sa registarskim tablicama bude u skladu sa ustavnošću Kosova.

"Vršimo maksimalne pripreme da i 1. avgusta i 1. oktobra sve bude u skladu sa Ustavom naše Republike i vladavinom prava u našoj zemlji“, rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express