Lider AAK

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izrazio je zabrinutost da bi Kosovo moglo da propadne zbog predstojeće energetske krize jer institucije i vlada nisu ozbiljni i nemaju plan kako da pristupe ovom problemu, prenosi Reporteri.

"Svjedoci smo da je inflacija veća od 14 odsto i da vam pravo kažem, ne vidimo konkretne akcije vlade. Naša vlada je blokirala zakon o platama i ne vide se nikakve konkretne radnje da se krene dalje sa ovim zakonom. Istovremeno, blokirane su i druge inicijative poput povlačenja procenta sredstava iz Trusta. Vlada prikuplja novac, ali ga ne stavlja u promet i ne vraća u privredu. Nije je briga za Kosovo“, rekao je Haradinaj.

Pored ovih problema, Haradinaj je rekao da to ima direktan uticaj i na opštine.

"Vlast odavno nije kooperativna, ali ni odgovorna u odnosu na opštine. Došlo je do vanrednih kašnjenja u izdvajanju budžeta za opštine, ozbiljni su problemi oko ugovora za izvođenje raznih radova u opštinama. AAK je odlučio da stvori forum gradonačelnika opština kao mehanizam za rješavanje problema i tema upravljanja na opštinskom nivou u odnosu na centralnu vlast", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri