Lider PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi kritikovao je premijera Albina Kurtija zbog, kako navodi, bežanja od odgovornosti upravljanja, u najvećoj ekonomskoj krizi u zemlji od rata.

Šef PDK je rekao da za odgovornog premijera, posebno u ovim kriznim okolnostima, ne bi trebalo da bude mnogo prostora za konferencije za štampu iz stranke, "jer je njegov prvi zadatak mandat pred građanima, a ne parada pred militantima".

"Ali, onaj ko odbije da odgovara i preuzme odgovornost za neuspehe pred građanima, uvijek će tražiti spas na drugom mjestu“, rekao je Krasniqi.

Prema riječima predsjednika PDK, Kosovo je u najtežim danima socijalnog i ekonomskog stresa od poslijeratnog perioda.

„I budući da nije sposoban za obaveze premijera, Albin Kurti pokušava da izbjegne suočavanje sa situacijom, prodajući održavanje običnog izbornog procesa svog političkog subjekta kao 'događaj' za narod. Održavanje izbora u okviru pokreta Samoopredjeljenje je deo demokratije, ali 'pravi događaj' je kriza koja je zahvatila svaku porodicu u zemlji“, rekao je Memli Krasniqi.

Dalje, lider PDK je naglasio da pogodnost da se angažuje na internim izborima u sadašnjim okolnostima opšte ekonomske krize, odgovara upravo takvom premijeru, koji se bavi izborima u partiji, jer nema rješenja za narod.

"Nažalost, on ne samo da nema rješenje za krizu, već zbog svoje nesposobnosti da vlada još više doprinosi tome. U ovim okolnostima građanima je potreban premijer koji razmišlja o rješavanju problema, a ne o partijskim izborima! Stoga, premijer mora da vrati fokus i koncentriše se na preduzimanje održivih mjera kako bi se građanima naše zemlje olakšalo da se nose sa ovom sveobuhvatnom i sveprisutnom ekonomskom krizom“, zaključio je Memli Krasniqi.