Član predsjedništva PDK

Član predsjedništva PDK Blerand Stavileci optužio je vladu Albina Kurtija da je kriva za produbljivanje krize na Kosovu, prenosi Koha.

Stavileci smatra da je izostankom akcije i podrške ljudima i kompanijama Vlada produbila krizu na Kosovu.

"Nismo rekli ko je uzrok ili krivac svjetske krize, niti kažem da je Vlada Kosova kriva za tu krizu, ali ona ima najveću odgovornost za produbljivanja krize na Kosovu“, rekao je Stavileci.

Prema njegovim riječima, miješanje Vlade u privredu je opasno za Kosovo.

„Opasno za sadašnjost i još opasnije za budućnost, jer pokušavaju da se miješaju u privredu, kao što su to već uradili u pravosuđu i medijima. Ovde se radi o slobodi. Tresu se neki temelji koji ne bi trebalo da se tresu. U kriznim vremenima preduzimaju se samovoljne radnje koje ugrožavaju stabilnost preduzeća i izazivaju krizu koja potencijalno može da smanji radna mjesta i poveća nezaposlenost, a povećanje nezaposlenosti dovodi do povećanja nesigurnosti, a nesigurnost dovodi do porodičnih, socijalnih i psihičkih problema. Sve to promoviše masovan odlazak građana“, rekao je Stavileci.

Stavileci je dodao da PDK ne planira da ruši Vladu, ali da želi da stvori novi model opozicije.

„U našim planovima se svim svojim bićem, političkim, pojedinačnim, timskim i kolektivnim, zalažemo da stvorimo novi model opozicije u kome se borimo za istinske i opštepoznate probleme građana. Građane ne treba opterećivati time da u ljetnjim mjesecima plaćaju uvoz koji nedostaje u zimskim mjesecima. To smo dokazali i vidjećete sljedeće zime sa kakvim krizama ćemo se suočiti", rekao je Stavileci u emisiji "Interaktiv".

Stavileci ističe da Kurtijeva vlada ima problema sa korupcijom.

„Postoje tri optužena ministra, a afera Martina Berishaja još nije nezavršena. Dolazi sljedeća zima i vidjećete. Imamo ministarstvo za infrastrukturu, svaki dan nešto izađe. Veliki mulj izlazi tamo. Neka pravosudni organi rade svoj posao. Mislim da ima još mnogo toga što bi u narednom periodu moglo da eksplodira na najgori mogući način", rekao je Stavileci.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore