Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valentina Bunjaku-Rexhepi ocjenila je da je premijer Albin Kurti svojom politikom izolovao Kosovo od međunarodnih partnera, prenosi Ekonomija onlajn.

Bunjaku-Rexhepi je dodala da nijedan Kurtijev sastanak sa međunarodnim zvaničnicima nije dao dobre rezultate i da ne očekuje pozitivne pomake u spoljnoj politici.

"Od kada je preuzeo vladu, svi sastanci su imali loš rezultat. On nas je izolovao od svih naših međunarodnih partnera i ne očekujem pozitivan razvoj spoljne politike", rekla je Bunjaku-Rexhepi.

Bunjaku-Rexhepi je dodala i da je LDK u kontinuitetu pokretao pitanje podizanja cijena osnovnih životnih namirnica koje utiču na standard građana, ali vlada nije preduzela odgovarajuće korake.

"LDK je izneo zabrinutost u skupštini i nastavićemo da je iznosimo dalje, jer je vlada dužna da se suoči sa građanima Kosova. Predložili smo rezoluciju, ali poslanici većine nisu podržali da se ukinu PDV i akcize. Nemamo dovoljno glasova da poguramo ove procese, jer oni imaju većinu od 58 odsto. Građani su videli da lažni uzroci i populizam ne održavaju državu", rekla je Bunjaku-Rexhepi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online