Noćenje 400 eura

Premijer Albin Kurti boravi u Grčkoj već više od nedjelju dana na obali Lagonisija, 30 kilometara jugoistočno od Atine gdje učestvuje na simpozijumu "Symi", u hotelu u kome je cijena po osobi za jednu noć 400 eura, prenosi Gazeta express.

Ovogodišnje izdanje simpozijuma, kao i prošle godine, održava se u "Grand Resort Lagonissi", superluksuznom odmaralištu za koje kažu da je "kapija raja".

"Uronjen u privatno poluostrvo od 72 hektara na Atinskoj rivijeri sa zadivljujućim pogledom na Saronski zaliv, Lagonisi Grand Resort sa 5 zvijezdica prevazilazi sva očekivanja luksuznog letovališta", nalazi se u opisu hotela u kome je najjeftinija soba 400 eura po osobi.

Kurti je bio tamo i prošle godine sa porodicom, kada je u opštini Dečani proglašena vanredna situacija zbog trovanja preko 500 građana, zbog čega je veoma kritikovan.

Potpredsjednica PDK, Vlora Çitaku kritikovala je Kurtija i njegov boravak u Grčkoj istakavši da bi premijer na takvim događajima, poput simpozijuma "Symi", trebalo da ostane najviše dva dana, ali da je tamo već nedjelju dana, dok Kosovom "upravlja Besnik Bislimi".

Kurti je prošlog četvrtka otputovao u Grčku, kako bi učestvovao na Okruglom stolu sa Vladom Grčke a zatim i održao sastanke sa raznim predstavnicima.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express