Policija Kosova

U Prizrenu su sinoć uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su falsifikovale ispravu i planirale prodaju 10 hektara tuđe zemlje u vrijednosti od oko milion eura, saopštila je Policija Kosova.

Iz policije navode da su u Prizrenu 4. jula došli do informacija u vezi sa mogućim izvršenjem krivičnog djela falsifikovanje isprava za koje je osumnjičena osoba izvršila izmene na originalnoj ispravi – odnosno srpskoj ličnoj karti, tako što je stavila svoju fotografiju na ličnu kartu druge osobe takođe iz Srbije, a kako bi prodala imovinu u opštini Suva Reka.

"Sprovedeno više operativnih i istražnih radnji u saradnji sa drugim institucijama i izvršeno je hapšenje", navode iz Policije Kosova.

Kako je saopšteno, uhapšene su dvije osobe 51-godišnja Snežana Milisavljević i 45-godišnji Halim Isufi pod sumnjom da su u saizvršilaštvu i sa umišljajem izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava.

Iz policije navode da je osumnjičeni u ovom slučaju, nakon falsifikovanja lične karte vlasnika imovine, ovlastio Snežanu Milisavljević da nastavi sa prodajom imovine zajedno sa Halimom Isufijem koji ima kosovsku i srpsku dokumentaciju.

Riječ je o posjedu površine 10 hektara u vrijednosti od oko milion eura.

Osumnjičenima je nakon ispitivanja određeno zadržavanje od 48 sati.

Izvor: Kosovo Online