Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je da Vlada Kosova treba više da se bavi pitanjem dijaloga sa Srbijom, a kako je istakao, sporazumi potpisani u prošlosti napravljeni su u korist Kosova i njegovih građana, prenosi Ekonomija onlajn.

„Dijalog bi trebalo više da zaokuplja vlast jer je to njihova obaveza. Ali vjerujem da i ova Vlada sa zakašnjenjem shvata da su i u prošlosti sporazumi koji su sklopljeni napravljeni za dobro Kosova i za dobro naših građana, za učvršćivanje suvereniteta i vladavine prava u svim dijelovima naše zemlje. Ali na njima je da poguraju ove procese naprijed“, rekao je Krasniqi.

On je rekao i da nekadašnje ponašanje stranke koja je sada na vlasti (Samoopredjeljenje) nije tradicija PDK-a, dodajući da stranka koju on vodi više voli Kosovo nego partijske interese.

„Volimo svoju državu više od partijskih i parcijalnih interesa. Opozicioni model PDK je najprikladniji i jedini model koji ne samo da će promjeniti politički diskurs na Kosovu, već je postigao i uspeh”, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online