Zamjenica PDK-a Ariana Musliu Shoshi kaže da je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz zloupotrebila svoj položaj ministra spoljnih poslova, potpredsjednice vlade i državni pečat da bi svojoj ćerki izdala sertifikat o praksi za potrebe obrazovanja u Njemačkoj.

Musliu Shoshi je na Facebooku napisala da se ovakav skandal dogodio u Njemačkoj, gdje je odrasla, bila bi smjenjena sa tog mjesta iste večeri.

“Donika Gërvalla-Schwarz je zloupotrebila svoj položaj ministra i državni pečat da bi ćerki izdala uvjerenje o praksi za potrebe školovanja. U međuvremenu, reakcija na ove institucionalne zloupotrebe bila je kao bilo kog tehničara a ne odgovornog potpredsjednika Vlade. Kada bi se ovakav skandal desio u Njemačkoj, gdje je odrasla, veče je ne bi sačekalo kao ministarku. U međuvremenu, na Kosovu, ministar Gërvalla-Schwarz se ruga javnoj odgovornosti i odgovornosti građanima. Svaki dan smjenjuje diplomate, ruši spoljnu politiku izgrađenu uz mnogo žrtvovanja za 14 godina”, rekla je Musliu Shoshi.

Dodala je da kao opozicioni poslanik treba da bude srećna što je ministarka poput Gërvalle-Schwarz na čelu ministarstva jer je neiscrpan izvor skandala ali ipak nije.



Izvor: Kosovo Online