Razmotriti u najkraćem roku

Poslanica u Skupštini Kosova iz Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu, na konferenciji za medije kazala je da su preuzeli inicijativu za izradu Nacrta zakona o penzionisanju policijskih službenika Policije Kosova i službenika Policijskog inspektorata Kosova sa policijskim ovlašćenjima.

„Inicijativa za izradu nacrta zakona, od strane poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, zasnovana je na članu 79. Ustava Republike Kosovo, članu 5. tačka 1. (1.2), članu 8. Zakona br. 04/-l- 025 za zakonodavne inicijative i član 53. Uredbe Skupštine. Znajući da Policija Kosova, iako je najmlađa policija osnovana u Evropi, nažalost nije mlada sa godinama svojih funkcionera“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, neophodno je da se ovaj prijedlog zakona razmotri u najkraćem mogućem roku, kako bi Skupština što brže djelovala, uzimajući u obzir nedoumice koje se rješavaju kroz nacrt zakona.

"Pored gore pomenutog nacrta zakona, pripremili smo i njegov Obrazloženi memorandum, prikupili smo potrebne potpise i danas ćemo ga razmatrati u Skupštini. Ovim zakonom se utvrđuje priznavanje prava na penziju za policijske službenike i službenike Policijskog inspektorata Kosova sa policijskim ovlašćenjima, kao i kriterijumi i pravo na penziju“, rekla je ona.

„Ovo je stalni zahtjev policije. Na čestim sastancima sa direktorom policije, to je bio zahtjev“, dodala je ona.

I poslanik Rashit Qalaj je rekao da očekuju da ovu inicijativu podrže i druge poslaničke grupe.

Poslanici poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu i Rashit Qalaj održali su konferenciju za medije.