Dužni su da slušaju

Poslanik Demokratske partije Kosova Rashit Qalaj rekao je da su Srbi na sjeveru Kosova trenutno najveće žrtve terora Srbije i da su dužni da slušaju, kao i da su srpski kapaciteti da stvaraju tenzije na sjeveru Kosova mali, prenosi Koha.

"Za mene su Srbi glavne žrtve. Zavise od srpske države, ako ne slušaju, obustavljaju im plate i penzije, otvaraju predmete i vode ih na informativne razgovore. Život im je veoma težak. Oni nemaju kapacitet da izazovu veliku tenziju, ali mogu da naprave probleme", rekao je on.

Qalaj je takođe rekao da je potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić nameravao je da ospori institucije Kosova.

"Radoičić je imao poruku za srpsko stanovništvo na sjeveru. Glavna poruka je bila običnom narodu na sjeveru, da je još uvijek jak. Većina stanovnika je pod velikim pritiskom", rekao je Qalaj.

Poslanik Samoopredjeljenja Enver Dugolli rekao je da je u video poruci potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića uočio njegovo depresivno stanje.

"Izgled Radoičića ima dvije dimenzije, to je njegovo depresivno stanje, jer sve više srpsko stanovništvo shvata njegove ciljeve i postupke koje je činio sa organizovanim švercerskim bandama, a sve je više lokalnih Srba sa sjevera koji sarađuju sa institucijama Kosova. Krijumčarske aktivnosti su otkrivene saradnjom sa stanovništvom i ovo je ozbiljna situacija za bande", rekao je Dugolli.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Anton Quni kaže da Srbija nastavlja sa kriminalnim aktivnostima, kroz stvaranje napetih situacija. On je za KTV rekao da srpska država nastavlja specijalni rat, iako to, prema njegovim riječima, neće moći da stvori efekat.

"Beogradski režim i dalje nastavlja sa starim stereotipima. Koriste kriminalne forme, koje izjavama i postupcima pokušavaju da stvore napete situacije, da stvore usluge kao preduslov u pregovorima. Ovo je neka vrsta specijalnog rata", izjavio je Quni.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline