Dvominutni promo spot

Pokret Samoopredjeljenje objavio je na društvenim mrežama dvominutni promo spot u kome se navodi da su za vrijeme mandata premijera Albina Kurtija započete „drastične promjene“ i da je na sjeveru Kosova „uspostavljen red i zakon kao ni u jednom drugom dijelu Republike Kosovo“

Pokret Samoopredjeljenje (VV) saopštio je da je za godinu i po dana Vlada Aljbina Kurtija promjenila situaciju na sjeveru Kosova. VV je putem snimka objavljenog u subotu na svojoj stranici na društvenoj mreži Facebook optužio bivše vladare da su koristili ovu teritoriju da sebi obezbjede prihode i da omoguće Srbiji kolonizaciju.

"'Sjever se integriše', rekli su nam naši političari, koji su počeli da ulažu u kriptovalute, dok je Srbija nastavljala kolonizaciju gradeći čitave kvartove poput Doline sunca. Sjever se integriše, rekli su nam, dok smo im platili stotine miliona eura struje da otvore nove rute za šverc i dodaju opremu za kriptovalute. Ovakva situacija je trajala 20 godina. Svaki put kada se govorilo o integraciji, došlo je do neke dalje podjele. Jednom su čak rekli da sjever nije bitan, moramo ga dati jer je poklon od Rankovića", naveo je VV.

Kako su iz ove vladajuće političke partije kazali, za godinu i po dana vladavine na sjeveru je situacija počela drastično da se mijenja.

„Sa samo godinu i po dana vlade premijera Kurtija, srpski referendum nije mogao  da se održi. Srpski izbori, koji su 20 godina održavani bez problema, nisu dozvoljeni. Struja koja se nije plaćala 20 godina biće naplaćivana od sada. Tamo gdje je ranije policija išla samo helikopterom, izgrađene su tri nove policijske stanice. Putevi za krijumčarenje su zatvoreni. Čvorišta za kriptovalute su zatvorena. Uspostavljen je red i zakon kao ni u jednom drugom dijelu Republike Kosovo“, kaže se u snimku.

Prema njihovim riječima, sve je to uvijek bilo moguće, ali nikada nije urađeno.

„Od kada se mijenja situacija na sjeveru? Uvijek je mnogo toga bilo moguće, ali nikada nije urađeno. To je zato što kad god se govorilo o Mitrovici, uvijek se govorilo o odvajanju ili 'Zajednici'. I zato što su saradnici Srpske liste i Radoičića zajedno sa Srbijom imali koristi od nedostatka vladavine prava u tom dijelu. Sada je jasna promjena situacije na sjeveru“, stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

RTK2