Poslanica PDK

Poslanica PDK Ganimete Musliu kritikovala je Vladu Kosova da se ponaša kao da ekonomska kriza ne postoji, umjesto da se sa njom suoči, prenosi Reporteri.

Ona smatra da u situaciji u kojoj se Kosovo nalazi treba da bude formiran vladin tim koji bi svakodnevno trebalo da zasjeda i konsultuje se sa privatnim sektorom i svim relevantnim faktorima kako bi se našlo rješenje za prevazilaženje krize.

"Ima li neko da kaže ovoj Vladi da je kriza na Kosovu? Vlada Kosova se ponaša kao da na Kosovu sve ide normalno, ne brinući ni za trenutak zbog krize", navela je Musliu i dodala da vlada prvo mora da prizna da je na Kosovu ekonomska kriza i da se ne odnosi ravnodušno prema bilo čemu što zabrinjava građane.

Smatra da odbijanje kosovske vlasti da prizna da kriza postroji i njeno nemarno ponašanje prema problemima građana ima jedan odgovor, a taj odgovor je činjenica da oni ne osjećaju krizu jer je većina članova njihovih porodica smještena i bezbjedna u različitim državama Evrope.

"Nigde u svijetu se ne dešava da premijer koji svoju zemlju ne smatra dostojnom svoje porodice upravlja državom. Premijer koji ne hrani svoju djecu na Kosovu, ne školuje ih na Kosovu, ne posjećuje ih po kosovskim bolnicama, ne zaslužuje da upravlja Kosovom i da sudbinu svog naroda drži u svojim rukama. Albin Kurti se sprda sa građanima", poručila je Musliu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri