Predsjednik SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj izjavio je da je premijer Albin Kurti od albanskog nacionaliste postao kosovocentrik u čemu, kako smatra, mnogi nalaze uporište za napade na premijera Albanije Edija Ramu, prenosi Gazeta express.

On je, međutim, komentarišući odnose Kurtija i Rame i poslednju zajedničku sjednicu dvije vlade u Prištini, rekao da je neprihvatljivo što je Rama "maltretirao" Kurtija i njegove ministre.

"Imam problem sa Ramom, mislim da je maltretiranje Edija Rame protiv Albina Kurtija koje je ovog puta učinjeno neprihvatljivo. Maltretirao je i ministre. On to isto radi svojim ministrima", kaže Molliqaj.

On je naveo da vjeruje da problem leži negde drugdje, odnosno u činjenici da je kosovsko-albanska saradnja nekome problem.

Molliqaj kaže da Kurti pokušava da sebe stavi u centar "albanskosti", ali da ni Edi Rama ni Albin Kurti nisu u centru.

Molliqaj je naveo da je Kurti rekao da su na otvorenom Balkanu na jednoj strani oni koji su Srbija, a na drugoj strani Kosovo.

"Ovi drugi su u sredini. Znači, mislio je da je Kosovo centar albanizma. Ali to ne stoji. Ni Albin ni Edi Rama nisu centar", rekao je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express