Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu izjavila je da očekuje da će opozicione stranke pozitivno odgovoriti na poziv premijera Albina Kurtija za sastanke u vezi sa procesom reforme u pravosudnom sistemu Kosova, prenosi Reporteri.

Ona je rekla da su tokom ove nedjelje planirani sastanci sa strankama zastupljenim u Skupštini Kosova.

„Počinjemo od opozicionih partija koje su zastupljene u Skupštini. Kao Vlada dužni smo da ih informišemo u vezi sa radnjama koje smo preduzeli u ovom procesu što je veoma važno. Sutra planiramo da održimo sastanak sa AAK. Koliko sam obavještena, oni će biti prisutni. Cijenim spremnost da razgovaramo o veoma važnom procesu. Pozvali smo lidere stranaka, ali to ne isključuje mogućnost da oni delegiraju svoje predstavnike“, naglasila je Haxhiu.

Dodala je da se tokom ove nedjelje očekuje da se sastanu sa PDK i LDK, jer prema njenim riječima reforma pravosuđa zahtjeva širok konsenzus.

„Uprkos našim političkim razlikama i našim ideološkim i programskim opredjeljenjima, vjerujem da za reformu pravosuđa moramo biti ujedinjeni jer se, baš kao i mi, i druge stranke suočavaju sa zabrinutošću građana u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju“, rekla je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri