Skandalozno

Analitičar Imer Mushkolaj smatra "skandaloznim" stav vlade u vezi sa energetskim sporazumom između Kosova i Srbije. Kako je rekao, napori vlade da opravda svoje ranije stavove su zabrinjavajući, prenosi Lajmi.

On smatra da se sada čini da su prihvatljivi i da ga najviše zabrinjava način na koji je Kurti rekao da je sporazum štetan, ali ga ipak sprovodi i to rezonovanje nazvao skandaloznim.

"Ovo je za mene veoma zabrinjavajuće u smislu kako neko, u ovom slučaju Kurtijeva vlada, s punom odgovornošću sprovodi sporazum koji je štetan. Ovo obrazloženje za mene je skandalozno", rekao je on.

Prema njegovim riječima, premijer Kurti i drugi zvaničnici Samoopredjeljenja (VV) duguju javnosti objašnjenje kako mijenjaju svoje stavove.

"Gdje je ovdje Samoopredjeljenje, šta je to Samoopredjeljenje što nam je stalno govorilo da se štetni sporazumi nikada neće sprovoditi. Ne zaboravimo njihovo obećavanje da će svi poslovi biti skenirani. Ne znamo da li su skenirani i koji su od njih štetni, veoma štetni, manje štetni ili skandalozno štetni, nemamo te podatke", naglasio je Mushkolaj.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net