Direktor Agencije protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da se izvještaj poslanika Samoopredjeljenja Mirsada Shkreta, koji tvrdi da mu je iz stana ukradeno 50.000 eura, odnosi na prošlu godinu, a da će izvještaj o imovini i prihodima za 2022. godinu biti podnet naredne godine, prenosi Klan Kosova.

Direktor Agencije protiv korupcije Ylli Buleshkaj naglasio je da ako se slučaj dokaže da je novac držan u gotovini, a nije prijavljen, to bi se moglo smatrati prekršajem.

"Izvještaj koji je podneo Shkret putem imovinskog obrasca, obuhvata period od 1. januara do 31. decembra 2021. godine. Izvještavanje o imovini i prihodima vrši se 2023. godine. U slučaju da se može dokazati da je novac držan u gotovini od prošle godine, a nije prijavljen, to se može smatrati prekršajem", dodao je on.

Izvještaj o imovinskom stanju u Agenciji, koji je ove godine podneo Shkreta, ne sadrži novac koji je prijavio policiji kao krađu.

Prema Agenciji za borbu protiv korupcije, poslanik Samoopredjeljenja je naveo da ima dva bankovna računa, sa ukupno 101.689 eura.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova