Građanima

Alijansa za budućnost Kosova izrazila je razočarenje zbog neusvajanja Nacrta zakona o povlačenju sredstava iz Štednog fonda (Trust) istakavši da je ovaj postupak udar na srednju klasu i siromašne građane Kosova, prenosi Koha.

AAK je u saopštenju za javnost, nakon neuspjeha glasanja o Nacrtu zakona na sednici Skupštine istakao da je građanima Kosova "pucano u leđa" i da Vlada Kosova, zbog ove odluke, treba da podnese ostavku.

"Siromaštvo i konstantni udari na srednju klasu, i one u ekstremnom siromaštvu, nastavljaju se ovom odlukom skupštinske većine. Danas je u leđa pogođen građanin Kosova, koji se već nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji. AAK će nastaviti da podržava građane Kosova, politikom ubjeđivanja i glasanjem u korist građanskog interesa. Danas bi Vlada trebalo da podnese ostavku", navodi se u saopštenju.

Prijedlog zakona je dobio 57 glasova protiv, 44 za i jedan uzdržan. Tokom rasprave o Nacrtu zakona o Štednom fondu došlo je do brojnih sukoba između poslanika vlasti i opozicije, a opozicija je nakon glasanja napustila skupštinsku salu.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline