Poslanica VV-a

Poslanica u Skupštini Kosova iz Pokreta Samoopredjeljenja Jeta Statovci smatra da je dobra strana dogovora o energetici postignutog u Briselu to što će Kosovo kupovati struju od Srbije, prenosi Reporteri.

To što će, kako navodi, kompanija Elektrosever kupovati energente od Srbije, kako navodi, uticaće na sniženje računa za struju za sve potrošače.

"Bez obzira gdje je dobavljač kupio energiju, na kraju to utiče na našu ukupnu tarifu. Neće biti posebnih naknada. To je regulisano preko Regulatorne kancelarije za energetiku jer ima tarifu koja važi za sve potrošače", izjavila je ona u emisiji "Info magazin".

Statovci ističe da je riječ o veoma dobrom i pozitivnom dogovoru.

"Dakle, kroz ovaj sporazum razumijemo neke elemente koji su pozitivni, sa političkog aspekta jer će postojati ugovor sa KOSTT koji podrazumijeva prilagođavanje kompanije Elektrosever tržištu i pravilima Kosova“, rekla je Statovci.

Ona dodaje da  Elektrosever nije dobila dozvolu za rad jer nije bila usklađena sa zakonskom regulativom, ali i jer koriste terminologiju i simbole neprikladne za Kosovo.

Dodala je i da je Elektrosever tražila od Regulatorne kancelarije za energetiku dozvolu za snabdjevanje, ali ne i za distribuciju električne energije.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri