Gdje mu je i mjesto

Muzički festival "Sunny Hill" ipak će ove godine biti održan u Prištini, i to 4, 5, 6. i 7. avgusta 2022. godine, a krajem avgusta i u Tirani, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva kulture Kosova, Opštine Priština i festivala, prenosi Zeri.

Navodi se da Vlada Kosova, Opština Priština i "Sunny Hill Festival" udružuju snage za organizovanje ovogodišnjeg izdanja festivala gdje mu je i mjesto, u Prištini.

"Centralne i lokalne institucije zajedno, u skladu sa svojim mandatom, pružiće punu podršku ovogodišnjem izdanju, koje će se održati na pogodnoj lokaciji. Svi izražavaju spremnost da se o pitanju dugoročnog korišćenja zemljišta razgovara neko vreme dok se ne nađe trajno rješenje. Zajednički cilj je da se od sljedeće godine festival "Sunny Hill" organizuje na svojoj dugogodišnjoj lokaciji", navodi se u sopštenju.

Dodaje se da će u duhu odlične kulturne saradnje Kosova i Albanije, krajem avgusta u Tirani, 26, 27. i 28. avgusta, biti održano specijalno izdanje sa još jednom postavom.

Očekuje se da će na festivalu "Sunny Hill" u Prištini, osim poznatih izvođača kao što su Diplo, Skepta, DJ Regard, AJ Tracei, Mahmood i najpoznatiji albanski umjetnici, nastupiti dva velika svjetska umjetnika.

Izvor: Zeri/Kosovoonline