Kritika na račun vlade

Lider Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli kaže da preduzetnici na Kosovu ne osjećaju dobru atmosferu, što je po njemu tragično i istakao je da je inicijativa "Otvoreni Balkan" jako dobra za međusobnu saradnju i da je to šansa za region, prenosi Reporteri.

Kompaniju "Komodita" posjetio je u nedjelju premijer Albanije Edi Rama, a prisustvovali su i drugi kosovski biznismeni, među kojima i Behgjet Pacolli, koji je tokom svog govora bio kritičan prema Ajbinu Kurtiju, iako ga nije pomenuo po imenu, već se obraćao samo Vladi Kosova.

"Preduzetnika ne treba smatrati neprijateljem vlasti, čovjekom od koga treba očekivati da napravi grešku. Ne mogu da ne kažem ovo, jer osjećam atmosferu ovde na Kosovu, i to je tragično. Kosovo treba da ide naprijed", rekao je Pacolli.

Dodao je da što je jača ekonomija jedne zemlje, to će vlada biti jača.

"Država ne može da postoji bez privrede. Što je ekonomija jača, to je jača država. Koliko je uspješna privreda, toliko je uspješna i vlada. Nema potrebe da se neko plaši ni preduzetnika ni vlasti", rekao je Pacolli.

Na kraju, podržao je Edija Ramu oko inicijative Otvoreni Balkan.

"Garantujem vam da ste na pravom putu. Šansa regiona je međusobna saradnja, šansa regiona je slobodna ekonomija, slobodno tržište i normalno uzajamno poštovanje, kako za vladu tako i za preduzetnika", rekao je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri