Ko će biti skinut?

Vršilac dužnosti predsjednika ORV OVK Faton Klinaku kazao je da je to udruženje zatražilo istragu od strane tužilaštva da se objavi spisak od 250 pripadnika OVK, kako bi se videlo ko će biti skinut sa tog spiska, prenosi Reporteri.

Klinaku je tako reagovao na izjavu Kurtijevog savetnika Aziza Byqija koji je rekao da treba očistiti spiskove veterana, jer su, prema njegovim riječima, među njima i oni koji nisu učestvovali u ratu.

Byqi je naveo da je kao komandant rukovodio sa 250 vojnika, dok je nakon rata taj broj porastao na 600 vetrana OVK.

"Što se tiče onoga što je Aziz Byqi izjavio da je u njegovom bataljonu bilo 250 vojnika i da sam i ja bio u tom bataljonu, a da je komisija napravila spisak od 600 veterana, to je uradila Komisija za procjenu i verifikaciju, nisam ja“, istakao je Klinaku.

Klinaku je naveo da su od tužilaštva zatražili istragu, kako bi se videlo ko će biti izbrisan sa tog spiska.

"Tražili smo istragu tužilaštva i postoji tužba koja mora da se okonča, ne želim da zauzimam poziciju, ali bi bilo dobro da objavimo taj spisak od tih 250 ljudi, i da vidimo ko će od njih biti izostavljen“, rekao je on.

Klinaku je naglasio da ovakve političke igre nikome ne idu u korist.

"Političke igre sa ovim pitanjem nikome ne idu na čast. Takođe smo jasno stavili do znanja premijeru da prijedlog koji će nam biti dat u pisanoj formi, mora biti u skladu sa vraćanjem tačke 3.1 člana 16 A, da je ova vlada i ova skupština promenjena, a za bilo koju listu čišćenja zaduženi su organi pravde, a ne riječi u medijima“, zaključio je Klinaku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri