Šef poslaničke grupe AAK

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri zatražio je od Vlade da pronađe rješenja za veterane OVK, kao i porast cijena osnovnih namirnica, prenosi Reporteri.

"Tražimo od vlade da ne proizvodi krize, već da nudi rješenja. Nastavak suštinske rasprave sa veteranima OVK važan je za kreiranje rješenja i deblokadu Skupštine", rekao je Tahiri.

Tahiri je naveo da je AAK spremna da raspravlja o dva amandmana koja je predložila za rješavanje ove situacije. Jedan za snižene cijena, a drugi za penzije veteranima OVK.

"Prije tri mjeseca preporučili smo rješenja za Zakon o platama u javnom sektoru u vezi sa mjerama za smanjenje enormnih cijena osnovnih proizvoda, uz ukidanje akciza na pet mjeseci. Preko Beke Berishe AAK je deponovao amandman koji zahtjeva da do konačne kategorizacije spiska veterana OVK, boračka penzija bude jednaka minimalnoj zaradi", rekao je Tahiri.

Šef poslaničke grupe AAK je istakao da vlada ne sme da dozvoli status kvo.

"Kosovu ne treba kriza, potrebno mu je rješenje, ova vlada je veoma spora i predlagala je u svakoj situaciji rješenja koja izazivaju krizu. U nedostatku dobrih odluka, imamo status kvo", zaključio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri