Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti najavio je da će otkazati sutrašnje učešće na Prespanskom forumu na Ohridu da bi se sastao sa veteranima OVK koji su danas protestovali, prenosi Reporteri.

Kurti je rekao da je Vlada koju vodi podržava zahtjeve za obeštećenjem veterana OVK, ali, kako je rekao, pravih veterana.

"Mi smo za to da veterani imaju veće naknade od minimalne zarade, ali realan broj njih. Moramo da dostignemo realnu cifru i spreman sam da razgovaram sa organizacijama u vezi sa naknadom većom od minimalne zarade“, poručio je Kurti.

Dodaje da je Vlada Kosova, čak i svojom politikom i izjavama, uvijek izražavala duboku zahvalnost onima koji su doprineli oslobođenju i da je izdvajano 120 miliona eura za kategorije koje su izašle iz rata, što je više od budžeta za odbranu.

"Za kategorije proizašle iz rata Vlada izdvaja 120 miliona eura, što je više nego za odbranu. Poštovanje pokazujemo tim budžetom, ali i dalje imamo primedbe jer smatramo da je broj veterana OVK nerealan. Nema potrebe da se taj broj uvećava“, zaključio je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri