Ministar kulture, omladine i sporta

Ministar kulture, omladine i sporta Hajrullah Çeku izjavio je da kontakti sa organizatorima festivala "Sunny Hill" nisu prekinuti, da su spremni da razgovaraju o korišćenju prostoru na kojem je planirano da se održi ovaj festival od 4. do 7. avgusta, dodavši da je festival nepotrebno dobio političku dimenziju, prenosi Reporteri.

"Pitanje dodjele zemljišta za održavanje festivala na tako dug period ne treba da se radi na brzinu ili uz pritisak, već mora da se pravilno procjeni javni interes tamo gde postoje privatni interesi", rekao je Çeku.

On je negirao da Vlada Kosova ima prijedlog o dugoročnom pitanju korišćenja zemljišta, ali je dodao da žele da sjednu i pronađu najbolje rješenje.

"Prije samo nekoliko dana smo razgovarali sa njima, i činilo se da su prihvatili da ponovo razmisle o dugoročnom pitanju ovog ugovora o zemljištu. Prošlo je par dana i desilo se ovo što je juče objavljeno”, izjavio je on.

Çeku je izrazio razočaranje što su festival "Sunny Hill" i ime pjevačice Due Lipe poprimili nepotrebnu političku dimenziju.

"Kontakti nisu prekinuti, u komunikaciji smo i ostajemo pri svim obavezama koje smo nudili od početka. Vjerujem da je organizacija ovakve prirode veća od svih nas. Ne vjerujem da to treba  da postane pitanje političke debate. Duboko sam razočaran što poprima nepotrebnu političku dimenziju", rekao je Çeku.

Kako je naveo, treba da nastave da insistiraju na zaštiti imidža pjevačice Due Lipe.

Inače, ovaj festival se seli iz Prištine u Tiranu, a osnivač i organizator festivala Dukagjin Lipa, otac poznate pjevačice izjavio je da su glavni krivac za selidbu festivala političari i politika.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri