Spor oko zemljišta

Muzički festival "Sunny Hill" umjesto u Prištini biće održan u Tirani, a organizatori tvrde da je razlog spor oko zemljišta na kome je trebalo da se održi festival, prenosi Ekonomija onlajn.

Osnivač i organizator festivala Dukagjin Lipa, otac pjevačice Due Lipe koja je trebalo da nastupi na festivalu, kaže da su glavni krivac za selidbu festivala političari i politika.

"Festival je talac politike. Festivalu je potreban trajni dom u svom gradu", napisao je osnivač festivala Dukagjin Lipa u pismu kojim je najavio selidbu festivala iz Prištine.

Dodajući da namjerava da Prištinu učini jednom od glavnih destinacija u Evropi za modernu muziku, Lipa je zatražio podršku svih kosovskih institucija da se što prije okonča proces dodjele prostora na korišćenje, kako bi se festival "Sunny Hill" održao u Prištini.

"I dalje se nadamo da će naš odgovor dobiti vašu pažnju, tako da kredibilitet festivala i moj lični i kredibilitet moje porodice ne ostanu u rukama članova skupštine koji nas zbog svojih političkih bitaka stavljaju u takve situacije i dovode nas do gubitka najbolje prilike za promociju, diplomatiju i kulturni turizam koji Kosovo ima i može da ima još jako dugo", naveo je on u pismu.

Festival je trebalo da se održi u Prištini početkom avgusta.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online