Javni servis

Radio televizija Kosova od danas počinje sa emitovanjem programa iz regionalnog centra u Prizrenu. Otvaranje je upriličeno na svečanosti kojoj su prisustvovali članovi Borda Radio televizije Kosova, rukovodstvo RTK kao i predstavnici Japanske međunarodne razvojne agencije, JICA, koji su dosledno podržavali RTK.

Inauguracioni govor održao je predsjednik Borda Radio televizije Kosova Besnik Boletini, koji je zahvalio na kontinuiranoj podršci RTK od strane JICA.

"Otvaranje ove kancelarije je posebno za nas, ali i za sve radnike RTK. Čestitam radnicima koji će početi da rade ovdje, jer želimo da primjetimo promjene, poboljšanja i kvalitet programa i u RTK“, rekao je predsjednik UO RTK Besnik Boletini.

On je, čestitajući RTK na otvaranju regionalnog centra u Prizrenu, dodao da JICA pruža tehničku saradnju RTK od 2015. godine.

U međuvremenu, predstavnik JICA smatra veoma važnom uravnoteženu produkciju programa RTK.

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTK, Shkumbin Ahmetxhekaj, naglasio je da će RTK biti dom gdje će se proizvoditi profesionalne i nepristrasne vijesti.

"Mogu da potvrdim da je ovo misija na kojoj vredno radimo i RTK je već krenula na put nezaustavljivih reformi“, dodao je on.

Ahmetxhekaj se posebno zahvalio ambasadi Japana na Kosovu na doprinosu datom javnom servisu.