Associated Press

Srpski vojnici i pripadnici paravojnih jedinica za koje se govorilo da su dio elitne jedinice "Arkanovi tigrovi" viđeni su kako napuštaju grad Prizren kasno 12. juna 1999. godine.

Novinska agencija Associated Press izvijestila je da su se postrojbe redovne srpske vojske počele povlačiti iz Prizrena.

“Povlačili su se iz Prizrena pod nadzorom snaga KFOR-a. No povlačenje nije prošlo bez incidenata, s izvješćima o pljački i paljenjima novih kuća u bivšim albanskim četvrtima."

“Tenkovi i posade KFOR-a zauzeli su položaje u Prizrenu kako bi nadgledali ono što se činilo kao početak povlačenja srpskih trupa iz grada. Kolona vojnih vozila, uključujući kamione, džipove i nešto teške opreme, viđena je kako napušta u kolonama."

“Mnogi kamioni bili su otvoreni, a srpske trupe jasno su se vidjele pozadi. Većina je još uvijek bila teško naoružana, a mnogi su izgledali prkosno pred povlačenjem. Deseci civilnih automobila i kombija također su bili u koloni vozila koja su krenula iz grada. Smatra se da su neki od njih sadržavali pripadnike zloglasne paravojne postrojbe 'Arkanovi tigrovi'", navodi se u članku AP-a.

Nadalje, AP je pisao da su srpske snage, dok su odlazile, uništavale kvartove, navodi se da su neke NATO trupe vidjele kuće iz kojih je još uvijek izlazio dim i plamen.