Portparol vlade Kosova Perparim Kryeziu tvrdi da premijer Kosova Albin Kurti stanuje u kući od 230 kvadrata staroj 50 godina i da plaća kiriju od 250 eura mjesečno.

Povodom jučerašnih medijskih izvještaja bogatstvu kosovskih funkcionera, u kojima je navedeno da je Kurti kupio stan vrijedan 400.000 eura, Kryeziu je na Facebooku napisao da Kurti stanuje u kući svojih sunarodnika Blerima i Shege Zagragje koji žive u Norveškoj.

"Premijer ih poznaje nekoliko godina. Blerim i Shega Zagragja su željeli da premijeru Kurtiju dozvole da besplatno živi u njihovoj kući, ali je Kurti odbio. Dogovoreno je da Kurti plaća kiriju onoliko koliko je ranije izdvajao za stan u blizini gradskog parka u Prištini. Kuća u Taslidžu u kojoj živi premijer nema 500 već 230 kvadrata. A ovaj prostor nije u potpunosti iskoristiv. Dvije sobe su neupotrebljive, jedna je zaključana sa stvarima vlasnika a drugu koristi obezbjeđenje. Kuća je stara oko 50 godina", rekao je Kryeziu.

Portparol vlade istakao je da je Kurti odlučio da promjeni mjesto stanovanja po uputstvima savjetnika za bezbjednost.

"Oni su ocjenili da su obezbjeđenje i policija imali mnogo poteškoća u pripremi i organizaciji obezbjeđenja mjesta gdje je premijer živeo blizini u gradskog parka.



Izvor: Kosovo Online