Bivši predsjednik LDK

Bivši predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, oštro je kritikovao predsjednicu Kosova Vjosu Osmani, navodeći da ona 100 odsto služi vladajućoj stranci, Pokretu Samoopredjeljenje (VV), prenosi Reporteri.

"Očekivao sam da će nakon izbora za predsjednika odustati od političkih zamjeranja i veoma oštrog političkog diskursa, što nije učinila. To pokazuje da ona nije pokazala nikakvu volju da svoju ulogu usmjeri da Ustav bude aproksimativni, ujedinjujući političke subjekte, ali i građane. Uglavnom ili 100 odsto je u službi Samoopredjeljenja", rekao je Mustafa.

On je istakao da je LDK na dobrom putu.

"LDK će nastaviti i imati važnu ulogu na Kosovu. Ne mogu da kažem da postoji diferencijacija, ali mislim da je sve ovo prevaziđeno, jer niko ne može poreći ulogu Agima Veliua u LDK i podružnici Podujevo. Skender Hyseni je takođe od vremena Ibrahima Rugove naovamo bio u svim fazama jedan od bitnih faktora koji je dao svoj doprinos. Ljudi imaju svoje mjesto, nije posao stavljati ih na listu ili ne, jer imaju poštovanje građana i članstva LDK", rekao je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri