Automobili, kompjuteri, hotel...

Prema podacima Agencije za upravu, vrijednost zaplijenjene imovine, za koju se sumnja da je stečena nezakonitim putem na Kosovu, iznosi 12 miliona eura, prenosi Reporteri.

Najviše je zaplijenjenih automobila koji se nalaze u magacinu na periferiji Prištine, a njihova vrijednost trenutno iznosi 2.377.000 eura.

U skladištu se nalaze i zapijlenjena motorna vozila koja su takođe bila u vlasništvu građana Kosova.

Među zaplenjenom imovinom su i televizori i kazino aparati, koje je Policija Kosova zaplijenila iz kockarnica kada je na Kosovu zabranjen njihov rad, i kompjuteri korišćeni u Call centrima prije akcija Policije Kosova i njemačkih vlasti.

U ovom magacinu nalazi se i laboratorija za drogu koju je nedavno Policije Kosova otkrila i gotovo uništila na sjeveru Kosova, a prema podacima Agencije koja upravlja ovim magacinom, vrijednost imovine u ovom magacinu je oko 85.000 eura.

Magacin na periferiji Prištine nije jedini gdje je smještena zaplijenjena imovina.

"One koje imaju malo veću vrijednost kao što su zlato i srebro držimo u Centralnoj banci Kosova", rekao je Enver Krasniqi, zamjenik direktora Agencije za imovinu.

U Centralnoj banci Kosova od ove imovine čuva se novac u iznosu od 4.972.179,36 eura, dok su dragocenosti u iznosu od 1.300.000 eura.

U prostoriji Agencije, u okviru Ministarstva pravde nalaze se zaplijenjeni laptopovi i iPod telefoni.

Ova agencija upravlja i najvrednijom nepokretnom imovinom, koje za sada nisu stavljane na prodaju.

"Imamo i nekretnine koje obuhvataju stanove, kuće, zemljišta, razne parcele, imali smo i slučaj hotela u poslovanju. Neki od njih su zaplijenjeni i već su uknjiženi kao državna imovina, dok su neki u fazi sekvestracije i čeka se odluka suda", rekao je Enver Krasniqi.

Vrijednost nepokretnosti koja je oduzeta iznosi oko 3.000.000 eura.