Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da se premijer Albin Kurti ne bavi vitalnim pitanjima za Kosovo, prenosi Koha.

Tahiri je danas na konferenciji za novinare rekao da Kurti uz rimu govori o bojlerima i filterima, da dok se građani Kosova bore protiv siromaštva i dodalo da se Vlada ne ponaša kao da je dobila dobila 50 odsto glasova na izborima.

"Vlast mora da se uozbilji, jer su 50 odsto glasova osvojili godinama pričajući o borbi protiv korupcije. Ništa do sada nije pomjereno. Vlada, ako ne bude reagovanja, trebalo bi bar da donese odluku, da svako ko je pominjan kao funkcioner u korupcionaškim aferama bude smenjen. Albin Kurti kao premijer Kosova je ostvario ovu funkciju, kao uspješan aktivista i političar koji je dobio preko 50 odsto glasova. Sada se od političara pretvorio u komičara, koji nam se obraća rimovanim govorima, priča o bojlerima i filterima, govori koliko treba da volimo Kosovo, ali se ne bavi vitalnim pitanjima ove zemlje. Kosovo je u ekonomskom ratu, u ratu sa siromaštvom. Nijednom javnom funkcioneru nije povećana plata, već godinu i po lažu o minimalnoj plati i nema pomoći građanima", rekao je Tahiri.

Povodom izjave ministarke trgovine Rozete Hajdari da joj je jedna strana kompanija rekla da Kosovo ima najbolji poreski sistem, Tahiri je ocjenio da ova vlada ništa nije uradila za taj sistem.

"Ministarka trgovine i industrije govori o strateškim investicijama i hvali se fiskalnim i poreskim sistemom Kosova, za koji ništa nije uradila. U stvari, može se pohvaliti ulaganjem u lanac supermarketa. Moje pitanje za nju i Vladu Kosova je da li su posjetili kosovske opštine Kosova da vide koliko ima lokalnih lanaca supermarketa kao što su 'ETC', 'Viva Fresh', 'Meridian' itd. Da li su to strateški investitori i da li su imali koristi kao strateški investitori? Strateški investitor na Kosovu je neko ko otvara radna mjesta, ko ulaže u energiju i proizvodnju, ali ne u mrežu supermarketa", dodalo je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore