Vlasnik

Vlasnik "Meka halal fooda” i član grupe "Besa Bese" Burim Piraj kazao je da je kupovina srpskih proizvoda pretnja Kosovu i da građani ne bi trebalo da daju novac na proizvode koji stižu iz Srbije, prenosi Ekonomija onlajn.

Piraj je zahvalio novinskoj agenciji "Ekonomija onlajn" koja je prva emitovala spot grupe "Besa bese" u kojem pozivaju građane Kosova da ne kupuju srpske proizvode.

"Kada smo imali 5.000 članova, sjećam se da smo imali intervju i to je bila jedna od prvih agencija koja je dala podsticaj našoj grupi  koja je poručila da ne konzumiramo srpske proizvode. I danas, kada imamo preko 57.000 članova, i dalje imamo podršku ove novinske agencije i nadamo se da ćemo je imati u budućnosti i apelujemo na druge agencije da podrže našu grupu kako bi građani Kosova bili svijesni da kupovina srpskih proizvoda ne iide u prilog bezbjednosti stanovništva na Kosovu. Srbija je prijetnja Kosovu, tako da ne treba da im na bilo koji način pomažemo svojim novcem“, rekao je Piraj.

On je dodao da jedino Albanija poštuje CEFTA sporazum. Istakao je da, iako je Kosovo primjenilo isti sporazum, sve druge zemlje postavile su različite necarinske barijere za Kosovo i sprečavale da izvozi proizvode.

"Od početka se CEFTA sporazum nije striktno sprovodio. Kosovo je primjenilo sve akte sporazuma. Dok su sve zemlje koje okružuju Kosovo osim Albanije nametnule Kosovu razne necarinske barijere koje su ga uvijek sprečavale da izvozi proizvode u ove zemlje", istakao je Piraj.

On je naglasio da je inflacija visoka i  dodao da su kompanije preduzele sve mjere da spreče otpuštanje radnika podizanjem minimalne zarade na 400 eura.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online