Veoma sam razočaran

Analitičar Imer Mushkolaj izjavio je da je razočaran dosadašnjim radom vlade premijera Albina Kurtija zbog neispunjenih obećanja u oblasti, obrazovanja, zdravstva i infrastrukture, prenosi Lajmi.

"Prošlo je skoro 15 mjeseci otkako je Kurtijeva vlada dobila mandat, što je jedna trećina ukupnog mogućeg mandata, a ja kao građanin ne vidim nikakvu promjenu ili realizaciju nekih velikih projekata i obećanja koje je dao Pokret Samoopredjeljenje. Na primjer, ja ne vidim izgradnju 40 javnih vrtića na Kosovu, a da ne govorimo o državnom fondu, razvojnoj banci, podizanju minimalne zarade i Zakon o platama koji još nije usvojen", rekao je Mushkolaj.

Mushkolaj se osvrnuo i na rad ministra zdravlja Rifata Latifija za vrijeme čijeg mandata, kako je dodao, nije bilo promjena u zdravstvu.

"Ministar Latifi može biti dobar ljekar i profesor, ali za veća zdravstvena pitanja ne vidim njegovu viziju u rješavanju problema", rekao je Mushkolaj.

Mushkolaj je istakao i da nema pomaka u pogledu nastavka radova na putevima na Kosovu i dodao da je prilično skeptičan da će u ostatku mandata Vlada ispuniti veći dio obećanja koja su data.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net