Situacija vraćena u normalu

Kasno sinoć na policija je dobila dojavu da je na Aerodromu “Adem Jashari” u Prištini postavljena bomna, za koju se ispostavilo da je lažna, prenosi Koha.

Kako navodi taj medij, pretnja bombom upućena je dok je avion bio u letu, što je izazvalo zabrinutost među putnicima, ali su policijski zvaničnici rekli da je njihovo stanje dobro i da je sve u redu.

"Sinoć oko 22 sata dobili smo informaciju o prijetnji bombom na letu iz Rima za Prištinu. Odmah smo odgovorili svim relevantnim jedinicama. Putnici su evakuisani i avion je provjeren, prtljag, ništa nije pronađeno. To je bila lažna dojava. Očekuje se da će prtljag vrlo brzo biti isporučen putnicima", rekao je načelnik aerodromske policije Shpend Maliqi.

Prema njegovim riječima, u avionu je bilo oko 200 putnika.

Zbog dojave o bombi nije bilo kašnjenja drugih letova i prištinski aerodrom se nakon ove situacije vratio u normalu.

Podsjećamo, od izbijanja rata u Ukrajini u regionu stižu dojave o postavljanju bombe na različite adrese. Ove dojave su se do sada ispostavljale kao lažne, a slate su bolnicama, aerodromu u Beogradu, školama u Srbiji, Sarajevu i Prištini. Nekoliko puta su evakuisani i tržni centri u Beogradu, aerodrom u Nišu također, kao i objekti gdje se nedavno održavao festival "Mirdita, dobar dan", dok su prijetnje stizale i rektoratu u Prištini u više navrata.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore