Saopštenje Policije Kosova

Policija Kosova saopštila je da je u petak uhapsila osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu.

„Nakon istražnih radnji koje je sprovela Jedinica za istraživanje ratnih zločina, identifikovan je i uhapšen je bjegunac srpske nacionalnosti zbog ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine. Osumnjičenom je na osnovu naloga tužioca određen pritvor", saopšteno je iz policije.

Policija navodi da je osumnjičeno lice uhapšeno u Đurakovacu, u opštini Istok.

Direktor Kanelarije za Kosovo vlade Srbiije Petar Petković potvdio je danas informaciju da je na Kosovu uhapšen Srbin Časlav Jolića (54) u mjestu Istok, jer je osumnjičen za  ratni zločin na Kosovu i dodao da mu je Kancelarija već obezbjedila pravnu zaštitu.

Petković ističe da "Jolić je sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima“ – optužen je za maltretiranje izvesnog civila tokom 1998. godine.

"Slučaj Časlava Jolića je šesti po redu da se Srbi okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svjedoka koji se pojavljuju poslije 20 i više godina od navodno učinjenog djela, a u vrijeme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava i imanje na Kosovu", dodao je Petković.