Planinskim dijelom do autoputa

Policijska patrola stacionirana na prijelazu Vrbnica u kasnim večernjim časovima pronašla je petoricu migranata iz Bangladeša i uhapsila vozača taksija koji je namjeravao da ih odveze u Prištinu.

Tokom redovnog terenskog osmatranja policijski službenici uočili su pet osoba koje su se planinskim dijelom, iz pravca Albanije, kretala ka autoputu gdje ih je čekalo taksi vozilo lokalnih registarskih oznaka.

Petorica muškaraca, kako je saopštila policija, državljani su Bangladeša a na Kosovo su ušli sa namjerom da dalje otputuju u zapadne zemlje.

Prilikom saslušanja tridesetpetogodišnji vozač taksija, muškarac sa Kosova, kazao je da je namjeravao da petoricu migranata odveze u Prištinu.

Odlukom tužioca vozaču taksija određeno je 48-časovno zadržavanje, a migranti su upućeni u Centar za azil gdje će protiv njih postupak biti nastavljen.

Hapšenja zbog krijumčarenja migranta iz pravca Albanije kod ovog prijelaza nisu retkost.

Policija Kosova je i juče zabiljžila slučaj "krijumčarenje migranata", kada je kod Obilića zaustavljen autobus u kome se nalazilo 57 građana iz Sirije, Egipta, Iraka, Palestine i Bangladeša. Vozaču autobusa određeno je 48-časovno zadržavanje.