Poslanik PDK

Poslanik PDK Mergim Lushtaku izjavio je da su poslanici vladajuće većine u skupštini arogantni i da se oglušuju o zahtjeve građana koji, kako je naveo, podržavaju prijedlog koji je inicirala ta stranka da se omogući povlačenje 30 odsto sredstava iz Štednog fonda (Trust) u uslovima ekonomske krize, prenosi Ekonomija onlajn.

On je rekao da svoju bahatost i licemerje poslanici Pokreta Samoopredjeljenje, nažalost, pravdaju glasovima građana koje su dobili na izborima.

"Dali su im 14. februara više od 50 odsto glasova, a nažalost znamo da ova vlast misli da se demokratija završava samo na izborima“, rekao je Lushtaku.

On je naveo da su razgovarali i sa predstavnicima Štednog fonda (Trust) i da im je rečeno da povlačenje sredstava ne predstavlja nikakav problem.

"Ja i sve moje kolege opozicioni poslanici lobiramo kod svih aktuelnih poslanika koji su Albanci i onih koji nisu Albanci i vjerujem da ćemo u velikom broju imati podršku manjina za povlačenje 30 odsto sredstava iz Štednog fonda (Trust)", rekao je Lushtaku.
 
On kaže da je iznenađen kako poslanici manjina podržavaju takav nacrt zakona, ali ne i poslanici Pokreta Samoopredjeljenje. Lushtaku je naveo da postoji hitna potreba građana za dodatnim prihodima kako bi mogli da pokriju dnevne troškove u ekonomskoj krizi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online