Pogrešan način

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da su predsjednica Vjosa Osmani i premijer Albin Kurti izabrali da sa Srbima na sjeveru razgovaraju samo "preko specijalnih jedinica" što je, kako smatra pogrešno, prenosi Ekonomija onlajn.

"Treba uložiti napore da se komunicira sa institucijama i građanima na sjeveru i ne samo tamo, nego i u opštinama u unutrašnjosti gdje ima Srba. Sa jezikom, diskursom i metodama koje koriste predsjednik i premijer, ne vidim mogućnost da se to desi. Izabrali su pogrešan način komunikacije sa Srbima preko specijalnih jedinica", rekao je Mustafa.

Komentarišući posjetu Osmani opštinama na Kosovu, Mustafa je rekao da su takve posjete građanima, preduzećima, školama i vrtićima neophodne svima.

"Poslovi koji pripadaju lokalnoj vlasti uglavnom su vezani za vladu, sa budžetom, prostornim planiranjem, administracijom, bezbjednošću. Ne postoji oblast koju institucija predsjednika može direktno da reguliše. Ali sastanci na terenu, sa lokalnom samoupravom, sa građanima, preduzećima, školama, vrtićima, domovima zdravlja, organizacijama i sportskim objektima su neophodni svima zato što to služi za ispravljanje neefikasne politike", rekao je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online