Nekadašnji izaslanik SAD za dijalog

Nekadašnji izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Richard Grenell izjavio je da nije netačno reći da premijer Albin Kurti tokom posjete SAD nije imao sastanke u Bijeloj kući.

Grenell je tako reagovao na Twitteru na objavu američkog ambasadora na Kosovu Jeffa Hoveniera na istoj društevnoj mreži o lokaciji sastanka Kurtija i savjetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbjednost Jackea Sullivana.

"Nije netačno reći da Kurti nije imao sastanak u Bijeloj kući. Iako je tačno da se neki sastanci održavaju u Ajzenhauerovoj izvršnoj kancelariji, Kurti nije bio nagrađen sastankom u kancelariji savjetnika za nacionalnu bezbjednost, Ruzveltovoj sobi ili Ovalnoj sobi. Mogao je - ali nije", naveo je Grenell na Twitteru.

On kaže i da se Kurti tokom posjete SAD suočio sa veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca u Kongresu.

"Kurti se takođe suočio sa veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca u Kongresu tokom svojih sastanaka na Kapitol hilu. Bio je pun izgovora, a ne novim idejama. Američki političari nisu bili srećni što je odbio pomoć američke vlade u vezi sa čistom energijom", naveo je Grenell.

Izvor: Kosovo Online