Četvrto za nedjelju dana

Službenici policije juče su na prijelazu Vrbnica zaustavili sumnjiv automobil lokalnih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac sa Kosova, a za koje se ispostavilo da je ukradeno.

Naime, kako je saopšteno iz policije, u večernjim časovima juče zaustavljeno je crno vozilo marke „Range Rover“ koje se kretalo iz pravca Albanije.

Prilikom provjere podataka o vozilu i njegove registracije u sistemu policijski službenici posumnjali su da je ukradeno.

Službenici Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) koji su angažovani na ovom prelazu zatražili su verifikaciju ovog vozila kada je i utvrđeno da je ono ukradeno u inostranstvu još 2016. godine.

U policijskom izvještaju nije precizirano gdje je automobil ukraden.

O slučaju je obavješten tužilac koji je naložio oduzimanje automobila i vozačke dozvole, a dalju istragu sprovešće Jedinica za istraživanje auto-kriminala.

Za nedjelju dana ovo je četvrti slučaj, a treći na Vrbnici, otkrivanja ukradenih luksuznih automobila u saradnji sa FRONTEX-om. Prije tri dana na istom prelazu zaustavljeno je i vozilo ukradeno u Holandiji 2020. godine. Prije toga, na istom prelazu je 22. maja, prilikom ulaska na Kosovo, otkriven BMW X6, crne boje, sa albanskim tablicama koji je ukraden u Italiji još 2010. Potom, 24. maja provjeren je još jedan BMW X6, bijele boje. Iako je u početku izgledalo da je i ovaj automobil ukraden 2010, u Italiji, na kraju se ispostavilo da se u Litvaniji nalazi isti matični broj automobila.