Poslanici opozicije:

Poslanici opozicije ocjenjuju da za godinu dana rada vlade Albina Kurtija nije bilo strateških ulaganja. Kažu, čak, da nedostaju važni investitori koji bi obezbjedili održivi razvoj, prenosi Ekonomija onlajn.

Bivši zamjenik premijera i aktuelni poslanik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Driton Selmanaj rekao je da Vlada nema plan za privlačenje stranih investitora na Kosovo. On kaže da je situacija u pogledu investicija nezavidna i da nijedan značajniji investitor nije ulagao na Kosovu.

“Mislim da nemaju plan kako da stvore situaciju u kojoj strateški investitor može da vidi kosovsko tržište kao atraktivno. I dalje smo loši u tom pogledu", rekao je Selmanaj.

Sa njim je saglasna poslanica Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Time Kadriaj, koja kaže da za godinu dana ove vlade nije bilo strateških investicija.

„Imali smo Zakon o strateškim investicijama i mnoga poboljšanja kako bi građani Kosova koji žive u inostranstvu došli i investirali ovdje, ali nismo videli strateške investicije za godinu dana Kurtijeve vlade“, rekla je Kadriaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online