Novac se troši...

Bivši predsjednik Privredne komore Kosova Safet Gërxhalliu smatra da se isplatom pomoći od 100 eura za određene kategorije stanovništva, kao i eventualnim odobravanjem povlačenja sredstava iz Štednog fonda (Trust), ne može riješiti kriza na Kosovu, prenosi Reporteri.

"To nije rješenje problema, već njihovo ublažavanje. Potrebno je razmotriti srednjoročne i dugoročne strategije. Sa takvom pomoći ne može se riješiti socijalna kriza", rekao je Gërxhalliu na Klan Kosova.

Povodom prijedloga za povlačenje sredstava iz Štednog fonda (Trust), kojem se protivi Vlada Kosova, Gërxhalliu je rekao da podržava taj prijedlog, ako Vlada garantuje da će povučeni iznos sredstava biti nadoknađen.

"Kada Vlada garantuje da će iznos od 10, 20 ili 30 odsto biti nadoknađen, onda sam za to da se povuku. Ako ne bude dopune, onda će to biti udar na građane, jer će se ta sredstva potrošiti. Nema većeg prokletstva za njih ako ih istovremeno čekaju starost i nemaština. Mora da postoji garancija da će sredstva biti vraćena. Novac se brzo troši", rekao je Gërxhalliu.

Gërxhalliu je dodao da bi ulaskom 100 miliona eura, povučenih iz Štednog fonda (Trust), na tržište, došlo do kolebanja ponude i tražnje, što posljedično utiče na cijene proizvoda.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri