Šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenja (VV) Mimoza Kusari-Lila navela da opozicioni lideri, zajedno sa ekonomistima koji ih podržavaju, optužuju vlast za populističke odluke, ali da su zapravo njihove ideje populističke i destruktivne do te mjere da mogu finansijski unište Kosovo.

"Reakcija Međunarodnog monetarnog fonda povodom prijedloga PDK, koji podržavaju LDK, AAK i Srpska lista za povlačenje 30 odsto iz Štednog fonda (Trust), kao i sudski proces za ukidanje tarifa za energiju, pokazuje ozbiljnost situacije, uključujući i ugrožavanje finansijskog i regulatornog sistema na Kosovu, i dokaz je koliko je prijedlog opozicionih partija populistički i destruktivan", napisala je Kusari-Lila.

Kusari-Lila je ocjenila da opozicija ne razmišlja strateški, već "danas za sutra".

"Stimuliše se erozija finansijske stabilnosti, promovišu socijalni nemiri i rizikuje funkcionisanje regulatornih agencija. Ova logika vrlo jasno pokazuje nesposobnost da se smišljaju prijedlozi koji pomažu građaninu, a ne da ruše državu. Ovo nije ekonomija, to je način razmišljanja danas za sutra", napisala je Kusari-Lila.Izvor: Kosovo Online