Politički pritisak

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu rekao je da je na poslanike vršen pritisak da ne glasaju za Nacrt zakona o povlačenju sredstava iz Penzionog fonda, prenosi Reporteri.

Haxhiu kaže da poslanici Skupštine Kosova ne bi trebalo da budu pod političkim pritiscima, već da glasaju na sjednici za ovaj Nacrt zakona, jer je to zahtjev građana.

"Nadam se da će se poslanici u Skupštini odazvati zahtjevu građana i glasati za ovaj prijedlog zakona. Postoji pritisak na poslanike iz Vlade da glasaju protiv ovog zakona. Ne razumijem ovaj pritisak Vlade, kada znamo da imamo ministre u Vladi koji su povukli sredstva iz povjerenja, imamo poslanike Pokreta Samoopredeljenje koji su povukli sredstva iz Fonda i nije logično da sami uzimate novac Fonda, a ne da glasate da građanin tako nešto omogući", istakao je Haxhiu.

On je dodao da se na Kosovu suočavamo sa uzastopnim krizama, pa treba razmisliti o reformi penzionog sistema.

"Suočavamo se sa stalnim krizama od pandemije, energetike i sada u ovoj drugoj sa rastom cijena i inflacijom i veoma je neophodna direktna podrška građana. Pozivam i Vladu i poslanike Vlade da zajedno sjednemo i napravimo penzijsku reformu", poručio je Haxhiu.