A narod napušta zemlju...

Potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi izjavio je da će Kosovo u 2022. godini imati najveći ekonomski rast u regionu. Dodao je i da će u okviru vladine ekonomske politike biti pružena podrška domaćim preduzećima koja posluju u inostranstvu, prenosi Lajmi.

"Sektori poput energetike su veoma važni, vlada je podržala 21 kompaniju, a fokus je da domaćim proizvođačima omogućimo tržište u inostranstvu. Smatram da će Kosovo u 2022. godini imati najveći ekonomski rast u regionu", rekao je Bislimi na otvaranju 21. međunarodnog sajma EKSPOKOS u Prištini, na kome učestvuju 22 domaće kompanije, ali i gosti iz Engleske, Italije, Albanije.

Ministarka ekonomije Artane Rizvanolli rekla je da će se o strategiji za obnovljivu energiju raspravljati slledeće nedlelje.

"Naša vizija budućnosti energetike je jasna, uz saradnju EU očekuje se dekarbonizacija energije do 2050. godine, stvaranje mogućnosti obnovljive i solarne energije i energije vletra, ali i promocija ulaganja u panele", rekla je Rizvanolli.

Ministarka industrije Rozeta Hajdari je istakla da se radi na dovođenju investitora iz inostranstva.

"Kosovo je bezbjedna država. Ima investicione prednosti i nudi povoljne troškove. Mi kao ministarstvo radimo na industrijskoj politici, da izvučemo najbolje, kako u prirodnim resursima tako i ulaganjima koja će doći iz inostranstva", rekla je Hajdari.

Međunarodni sajam EKSPOKOS, koji se na Kosovu organizuje već 21 godinu, održava se u Prištini i  posvećen je građevinarstvu, energetici i bezbjednosti.

Izvor: Lajmi.net/kosovoonline