Zdravstvo u haosu!

Demokratski savez Kosova kritikovao je rad ministra zdravlja Rifata Latifija istakavši da je do sada radio samo na posjetama u inostranstvu, dok sve veći broj doktora napušta Kosovo, prenosi Reporteri.

U objavi LDK na Facebooku se navodi da ministar Latifi većinu vremena provodi van Kosova, iako se ono suočava sa velikim problemima u zdravstvenom sistemu.

"Prošlo je šest mjeseci od kada je Rifat Latifi postavljen na čelo Ministarstva zdravlja. Jedini konkretni rezultati do sada su samo dolasci i odlasci ministra u inostranstvo. Ministar zdravlja najviše vremena provodi van Kosova, iako se naša zemlja suočava sa velikim problemima u zdravstvenom sistemu", objaveljeno je na Facebooku LDK.

LDK je naveo da ljekari odlaze sa Kosova, a da se sve veći broj građana liječi u inostranstvu.

"Preko 1.000 zdravstvenih radnika je već tri mjeseca bez plate, 45 ljekara je otišlo sa Kosova za samo mjesec dana. Već godinu dana Ministarstvo zdravlja nije raspisalo nijedan konkurs za specijalizacije iz oblasti medicine, dok je za samo dva mjeseca preko 200 građana naše zemlje potražilo liječenje u inostranstvu", naveli su iz LDK-a.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri