Predsjednica Kosova Vjosa Osmani prisustvovala je ceremoniji polaganja zakletve novih pripadnika KBS i tom prilikom istakla da KBS nose u sebi ideju zaštite slobode, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Kosova, prenosi Reporteri.

"Kao nekada, sinovi i kćeri OVK koji su na svojim plećima nosili ideale naše slobode, danas na svojim plećima nosite ideju zaštite slobode, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Kosova. Danas se u KBS dodaje 257 sertifikovanih regruta, djevojčica i dječaka sa kojima naše Snage povećavaju svoj broj na preko tri hiljade“, kazala je Osmani.

Prema njenim riječima, KBS je stvorio priliku za jednake mogućnosti, i pozvala žene da postanu dio Vojske Kosova.

"KBS je stvorio priliku za jednake mogućnosti, stoga ohrabrujte djevojke i žene da što više postanu dio naših snaga. Vjerujem u profesionalizam naših vojnika i siguran sam da su ovi regruti spremni da u svakom trenutku postanu branioci naše Republike", dodala je Osmani.

Osmani je napomenula da agresija Rusije pokazuje da će se uvijek naći snage koje žele da unište mir i naruše pravo nacija da žive slobodno.

"Isto smo pokušavali i ranije i nikada nećemo stati da što bolje pripremimo našu vojsku, da je što više uvećamo, da bude spremna ne samo za bezbjednost naše države, već i pouzdan partner naših saveznika u NATO Alijansi kojoj želimo da se Kosovo pridruži“, rekla je Osmani.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri